29 خرداد 1398 ساعت 08:14

نشست دادستان محترم شهرستان با روسا و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها پیرامون حل چالش‌های توسعه‌ی پایدار شهرستان نهاوند با رویکرد علمی و محوریت مراکز دانشگاهی صبح امروز (98/03/05) در محل دانشگاه نهاوند برگزار شد.

در این نشست دکتر مرادی مخلص رئیس دانشگاه نهاوند گفت: بحمدالله با رویکرد مثبت و فضای تعامل و همفکری که امروز بین روسا و مجموعه دانشگاه‌های نهاوند به وجود آمده، زمینه ایجاد دبیرخانه‌ای تحت عنوان توسعه پایدار شهرستان فراهم شده که امیدواریم با نگرشی مثبت و علمی و دانشگاهی دادستان محترم و سایر مسئولین اجرایی بتوانیم در این جهت گام مثبت و موثری برداشته و افق روشنی را برای توسعه شهرستان نهاوند ترسیم نماییم.

دادستان محترم شهرستان طی سخنانی گفت: دانشجویان سرمایه‌های ما هستند و این سرمایه‌ها در اختیار اساتید معظم قرار گرفته‌اند که علم خود را به دانشجویان منتقل می‌کنند لذا در این زمینه باید توجه ویژه و اهتمام جدی داشته باشند. همچنین لزوم توجه به فرهنگ دانشگاهی در شهرستان سه رسالت عظیم در دانشگاه ایجاد می‌کند: 1- نوآوری در دانشگاه 2- انتقال دانش در زمینه آموزش محور و پژوهش محور 3- کاربردی کردن دانش.

وی افزود: در بحث تولید علم زمانی می‌توانیم رتبه علمی خوبی در دنیا داشته باشیم که از منابع علمی اساتید ما در دنیا به عنوان مرجع استفاده شود و دانشجویان ما به سمت تولید علم سوق داده شوند. یکی از موضوعاتی که از اساتید تقاضا داریم نسبت به دانشجویان انجام دهند ایجاد انگیزه علمی در دانشجویان است. همانطور که بزرگان ما در تاریخ که در علم جایگاه ویژه‌ای داشتند، همچون علامه طباطبایی که در پرورش شاگردان «فکر تولید علم» را در دانشجویان ایجاد می‌کرد. دادستان شهرستان با اشاره به لزوم تولید علم و نوآوری در دانشجویان افزود: ما زمانی می‌توانیم پرچمدار علم در منطقه و در دنیا باشیم که نظریات کاربردی و مورد استناد را ارائه دهیم. مهم‌ترین بحث ما در توسعه پایدار کاربرد دانش است، فاصله زیادی بین تئوری دانش و اجرا وجود دارد. باید بتوان زبان مشترک بین سیستم اجرایی و سیستم دانشگاهی ایجاد نمود. یکی از مسائلی که در توسعه و پایدار باید مورد توجه قرارگیرد این است که جریان‌های اداری باید با دانشگاه ارتباط برقرار کنند.

در حوزه‌های مختلف همفکری دانشگاه و سیستم‌های اجرایی صورت گیرد. از جمله مشکلاتی که دانشگاه می‌تواند در آن‌ها ورود پیدا کند بررسی علت‌ها و آسیب‌های وارده موضوعاتی همچون: طلاق، فضای مجازی، مدیریت شهری در شهرستان، آلودگی‌های زیست محیطی و ... می‌باشد.

وی در انتها به ارائه پیشنهادات ذیل پرداخت:

مساله کارگروه‌های علمی و تشکیل آن، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی در هر حوزه که در آن موضوعات تبیین و مورد مطالعه قرار گرفته و به عنوان پروژه تعریف و اجرایی شوند، انتشار نشریات دانشجویی باید پیگیری و انجام شود، تشکل‌های دانشجویی فقط در حوزه دانشگاه استفاده نشود و فعالیت آن‌ها در فضای جامعه هم تعمیم داده شود تا مشکلات را ببینند و در رفع آن‌ها همفکری نمایند.

در پایان روسای دانشگاه‌ها مشکلات خود را پیرامون توسعه و پایدار مطرح نموده و در خصوص رفع آن‌ها بحث و تباد نظر صورت گرفت.